Kijkje in de keuken bij Probo

op jacht naar het Elstedentocht kruisje in Dokkum.

De inspiratie bijeenkomst bij Probo in Dokkum trok zo veel VKGO leden dat het Toob Alers de uitspraak ontlokte dat we in het vervolg beter de evenementen ver weg kunnen organiseren. De opkomst was met haast veertig leden overweldigend te noemen. Het programma was er ook naar. Een Elfstedentocht aan informatie trok voorbij.

Update
Tijdens de opening gaf Toob inzage in de gesprekken met de andere belangenorganisaties in de grafische industrie. Vervolgens gaf het Dienstencentrum bij monde van Peter Tegel een update over een aantal regelingen en subsidies die gaan over duurzaam ondernemen, CO2-reductie en arbeidsrecht.

Probo info
Probo directeur René de Hey deed in een boeiend betoog het ontstaan van Probo print uit de doeken. Erwin Postma startte het bedrijf in 2001. In 2009 nam Probo het besluit zich volledig te richten op productie voor resellers. In 2019 verwerken 390 medewerkers meer dan 2500 orders per dag. De Hey noemt zijn bedrijf een offline bedrijf met meer dan 7000 klanten waarvan er veel online verkopen. Probo richt zich niet alleen op sign maar produceert ook alle denkbare soorten digitaal drukwerk.

Productie
De rondleiding door de productie is indrukwekkend. De in hoge mate geautomatiseerde productie beslaat een groot aantal hallen.
De bedrijfsfilm van Probo geeft een mooie indruk: https://youtu.be/UziBsRd8hv4
Opvallend is dat Probo sinds kort van een eigen besteldienst gebruik maakt.
Veel aandacht van de bezoekende VKGO leden is er voor de innovaties op het gebied van behang en akoestische panelen.

Bier
De directeuren van Probo hebben een eigen bierbrouwerij in Dokkum. René de Heij nodigde alle bezoekers uit voor een Kâld Kletske in dit splinternieuwe etablissement dat volop voor bedrijfspromotie ingezet wordt.

Overnachten
In het VKGO-arrangement zat ook de optie om afsluitend te dineren en te overnachten in Dokkum. Een tiental leden maakten daar gebruik van.